Pregnant Backpacker

”No poo”-metoden it is

Under graviditeten blev mitt hår helt förstört. Det gick t o m av på vissa ställen. Jag som alltid haft jättetjockt, glansigt och fint hår som varit lättvårdat hade helt plötsligt sprött, spretigt hår som gick av. Men de säger ju att om man har en tjej i magen så stjäl hon din skönhet… Och en tjej var det! ;)

Efter hon ploppat ut så kom ju det kända håravfallet… Och håret blev garanterat inte bättre av amningen även om det slutade gå av. Mitt hår ser ut ungefär som en torr höstack.

Men nu har jag fått nog! Jag måste testa göra någonting annat då mängder av balsam helt enkelt inte räcker. Min ekonomi är dessutom bedrövlig just nu så några dyra hårprodukter finns inte på kartan. Och mitt ekologiska schampoo och balsam (Weleda) som jag ändå betalat lite för verkar bara göra mitt hår ännu torrare…

Min kära pojkvän använder sen några månader tillbaka äppelcidervinäger. Så jag googlade runt lite och ja, det låter ju faktiskt som en bra idé. Jag har bestämt mig för att testa no poo – dvs inget schampoo (dvs ingen skit). Zoey tänker jag aldrig ens börja med schampoo, men det visste jag redan. Balsammetoden har jag aldrig orkat testa då jag hatar ens liiite fett hår, men det är ju rätt lika.

No poo går ut på att bara tvätta håret med en hård vattenstråle och massera hårbotten i 2 minuter. Max en gång i veckan kan man tvätta håret i en bikarbonatlösning! Billigt och enkelt. Därefter sköljer man håret med äppelcidervinäger utspätt med vatten (skölj inte ur) för att få tillbaka hårets rätts pH-balans. Det stinker!!!! Men lukten försvinner när håret torkat, tack och lov.

Jag använde även en kokosolje- och ägginpackning idag (sen använde jag mitt ekologiska schampoo en sista gång) plus lite kokosolja i topparna i torkat hår. Jag älskar kokosolja verkligen! Det är fan bra till allt och luktar galet gott!

Vi får se om jag klarar testa metoden. Någon annan som testat och har tips eller erfarenheter? :)

IMG_0236.JPG

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefine

    Jag har hållt på med No Poo i ca 4 månader nu. På min blogg kan ni läsa hur mitt hår har blitit så mkt bättre o hur min hårbotten slutat klia!

  2. AktivaDagar

    Inte just den varianten men kör balsammetoden… Fått mycket info och tips på lockig.se. Mitt hår har blivit bättre… Och jag kan tvätta det mycket mer sällan… Kör det på kidsen också…

stats